1-7 Ekim Emzirme Haftası
03 Ekim 2018

Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için şart koşmakta ve her yıl ekim ayının ilk haftasını "Dünya Emzirme Haftası” olarak kutlamaktadır. Anne sütü; yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen en doğal, en taze, en ekonomik besin olma özelliğine sahiptir. Bebekler 6.aydan sonra da ek besinlerle beraber 2 yaş ve üzerine kadar emzirilmeye devam edilmelidir.

Anne Sütünün önemi ve Emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacı  ile Hastanemiz Nisaiye Servisinde  etkinlik düzenlendi. Etkinlikte  servis, emzirme ile ilgili pankartlarla süslenerek  anne sütünün önemi vurgulandı.   Hastanemiz emzirme ve gebe okulu sorumlu  hemşireleri  tarafından annelere ve anne adaylarına   anne sütünün önemi, hem bebek hem de anne için fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan şifa kaynağı olduğu anlatıldı.

Hastane Başhekim Vekilimiz Op.Dr. Mustafa BOYABATLI  yaptığı açıklamada ‘’ Anne sütü, annenin bebeğine vereceği en güzel hediyedir. Emzirmeye ilk yarım saat içinde başlanması ve ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi, altı aydan sonra iki yaş ve ötesi tamamlayıcı besinlerle emzirmeye devam edilmesi gerekmektedir. Çocukların, doğumdan itibaren fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde sürebilmesi için en temel adım  anne sütü ve emzirmedir. Üstelik anne çocuk arasındaki güven ve sevgi bağını kuvvetlendirir. ‘’dedi.

• 1-7 Ekim Emzirme Haftası 1.jpg
  • 1-7 Ekim Emzirme Haftası 2.jpg