T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Yüksek İhtisas Hastanesi

14 Mart’a Kokteyl İle Kutlama

Güncelleme Tarihi: 16/03/2018

14 Mart 1827, ülkemizde padişah 2. Mahmud döneminde modern tıp eğitiminin başlangıç günüdür. İlk tıp bayramı, 14 Mart 1919’da, işgal altındaki İstanbulda, işgal güçlerine tepki olarak tıp öğrencileri tarafından kutlanmıştır. Tıp Bayramı; 1929 ile 1937 yılları arasında Bursa’da Yıldırım Bayezit Darülşifası’nda ilk Türkçe tıp eğitiminin başladığı tarih olan 12 Mayıs günlerinde kutlanmış, 1937’den sonra yine 14 Mart günlerinde Tıp Bayramı olarak geleneksel olarak kutlanmaya başlanmıştır.

1976’dan bu yana tabip odaları 14 Mart’ı içine alan haftayı “Sağlık Haftası” olarak tanımlamıştır.  “Sağlık Haftası” içinde sağlık alanındaki güncel sorunlar, çözümleri, hekimlerin ve sağlık personelinin sorunları, sağlıkla ilgili yasal düzenlemeler, sağlıkla ilgili değişik konularda hekimleri ve halkı bilgilendirmeye yönelik sunumlar, paneller düzenlenir.

Hastanemizde 14 Mart Tıp Bayramı  Başhekimimiz ve İdarecilerimiz tarafından düzenlenen  bir  kokteyl ile kutlandı. Kutlamalara tüm sağlık çalışanları davet edildi. Başhekim Tekin Akça yaptığı açıklamada ‘’ Sağlık teşkilatı  günün 24 saatinde, yılın tamamında, 7'den 70'e herkesin ihtiyaç duyduğu bir teşkilattır. Tıp alanında her geçen gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler yaşanırken, bugün, ülkemiz insanına sunulan sağlık hizmeti kalitesi öncesiyle mukayese edilemeyecek düzeyde artmıştır. Bu duygularla, insan sağlığını ve hayatını her şeyin üstünde tutan, toplum sağlığının korunmasında fedakarca hizmet veren değerli hekimlerimizin ve sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada büyük bir özveri ile görev alan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yaşam diliyorum’’ dedi.

• 14 Mart’a Kokteyl İle Kutlama  (4).jpeg
  • 14 Mart’a Kokteyl İle Kutlama  (6).jpeg