T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Yüksek İhtisas Hastanesi

Yerli Üretim Solunum Cihazı (Ventilatör) Hizmete Girmiştir

Güncelleme Tarihi: 30/11/2020

10 Adet %100 Yerli Üretim Solunum Cihazı (VENTİLATÖR) Alındı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Sağlık Bakanlığının işbirliğiyle Aselsan, Arçelik, Baykar ve Biosys tarafından üretilen 10 adet %100 yerli ventilatör (solunum cihazı) Hastanemiz bünyesinde hizmet veren Yoğun Bakım Ünitelerinde kullanılmaya başlandı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede kullanılan en önemli tıbbî cihazlardan olan yoğunbakım mekanik ventilatör cihazları, yaşamsal fonksiyonları destekleyen en önemli cihazlardandır. Hastanın nefes alıp vermesine destek olarak kullanılan cihazlar, bu işlevin yerine getirilemediği durumda solunum işlevini devralabiliyor.

Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Yusuf ALBAYRAK, yenilenen tıbbi cihazlarla hastanemize verilen hizmetlerin kalite ve çeşitliliğinin her geçen gün arttığını ifade ederek tüm hastalara acil şifalar diledi.