Yüksek İhtisas Hastanesinde Artroskopi ile kapalı omuz ameliyatları yapılmaya başlandı.
22 Mart 2019

İl Sağlık Müdürümüz Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı
Doç. Dr. Uğur Tiftikçi ve Başhekimimiz Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sancar Serbest’in gerçekleştirdikleri ameliyat sonrası yaptıkları açıklamada; “Artroskopi, omuz eklemine kamera ile girilerek uygulanan kapalı ameliyat yöntemidir. Son yıllarda uygulama sıklığı giderek artan bu kapalı ameliyatlar ile açık cerrahi yöntemlere göre komplikasyon oranında azalma olup iyileşme süreci hızlandırılmıştır.” diyerek devam etti.

Ameliyat sonrası ile ilgili bilgiler de veren Doç. Dr. Uğur Tiftikçi ve  Doç. Dr. Sancar Serbest, “Ameliyat sonrasında omuz-kol askısı tatbik edilmektedir. Hastanede ortalama kalış süresi 1-2 gündür. Ameliyat sonrası erken dönemde ağrı kontrolü için ağrı kesiciler, enfeksiyondan korunmak için antibiyotikler verilmekte ve eklem etrafında oluşmuş şişliği azaltmak içinse buz uygulaması yapılmaktadır. Askı uygulamasının süresi, 4-6 haftadır. Bu süre zarfında kolu fazla zorlamadan küçük pasif egzersizlere izin verilmekte, 6 hafta sonunda fizik tedavi yöntemleri ile ekleme tam hareket açıklığı sağlamak ve güçlendirmek için zorlayıcı egzersizlere başlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.