Hastanemizde Manevi Destek Uzmanı Göreve Başladı
03 Mart 2021

Hastanemizde Manevi Destek Uzmanı Göreve Başladı

Hastanelerde profesyonel olarak manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokole istinaden, hastanemizde de bu uygulama şubat ayı itibarı ile hastalarımıza ve personelimize hizmet vermeye başladı.

Manevi destek hizmeti; dini referanslardan hareketle, insanların acılı, sıkıntılı, üzüntülü, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında, ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı, varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek onlara moral kazandırmayı amaçlamakta ve talep eden hasta, hasta yakını ve sağlık personeline sunulmaktadır.

Manevi Destek Uzmanı, kendisiyle görüşmek isteyen hasta, hasta yakını ve hastane personeline dinin sağlığı korumaya, tedaviye ve hastalığın doğru anlaşılmasına verdiği önem, ibadetlerin sağlıklı olmaya olumlu etkileri, hastalık durumunda ve hastane ortamında ibadet, tevekkül, kaza, kader, sabır, şükür vb. konuları uygun bir dilde anlatır.

Hastanelerde manevi destek hizmetinin amacı; hastaların hasta yakınlarının ve hastane personelinin kendi istek ve talepleri çerçevesinde, içinde bulundukları özel şartlar da göz önünde bulundurularak, inandıkları değerler çerçevesinde hastane içinde de  yaşamalarını, ibadet ve dua etmelerini; içinde bulundukları konumlara göre gereken dini bilgilere kavuşturulmalarını; manevi ihtiyaç içinde ve çaresiz durumda olanların ihtiyaçlarının giderilmelerini sağlayarak hastalıklarından kaynaklanan problemlerini aşmalarında yardımcı olmak ve manevi destek sağlamak, bu suretle de iyileşmelerine katkıda bulunmaktır.

• manevi destek (1).png
  • manevi destek (2).png