Hastanemiz Semt Polikliniğinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Polikliniğimiz açıldı.
31 Ağustos 2021

(Akupunktur, Mezoterapi, Hacamat ve Kupa)

AKUPUNKTUR POLİKLİNİĞİ;
Akupunktur, bir kişinin vücudunun belirli noktalarına, çok çeşitli derinliklere çok ince iğnelerin sokulmasını içeren bir tedavi şeklidir. Araştırmalar, ağrının hafiflemesine yardımcı olabileceğini ve çok çeşitli diğer şikayetler için kullanıldığını ileri sürmektedir.
Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) endikasyon listesinde yer alan, baş ağrısı ve migren, nörolojik rahatsızlıklar, stres depresyon, panik atak, uykusuzluk gibi psikolojik temelli rahatsızlıklar, sırt, bel boyun ağrıları, kireçlenmeler, göz hastalıkları, sinüzit, alerjik rinit, adet düzensizlikleri, IVF (Tüp Bebek Tedavisinde) etkinliği artırdığı için, romatizmal şikayetler, sigarayı bırakma, zayıflama, reflü ve kabızlık   tedavisinde kullanılır.

MEZOTERAPİ POLİKLİNİĞİ;
Mezoterapi, ilk olarak 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanan estetik amaçlı tıbbi bir işlemdir. Mezoterapi cilt altındaki kolajen ve elastin gibi yapıları uyararak etkisini gösterir.
Mezoterapi, dünya genelinde cilt yenileme (cilt yaşlanması ve sarkması), anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi(saç dökülmesi, kellik), akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, gözaltı morlukları ve gözaltı torbaları, alerjiler, fibromiyalji (geceleri yeterince uyku almasına rağmen sabah kalktığında insana kendini hiç uyumamış gibi hissettiren yumuşak doku romatizması) ve çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

HACAMAT ve KUPA POLİKLİNİĞİ;
Cilt altı kan dolaşımını artırma, kas gevşetici etki, toksinlerin ve karbondioksitin dışarı atılmasına yardımcı olmak gibi nedenlerle yapılan hacamat vücudun herhangi bir yerinden bardak veya benzeri bir şeyle vakum yapılarak kanın çekilmesidir.
Genel etkileri, bel ve boyun fıtıkları, eklem ağrıları, karaciğer ve kalp rahatsızlıkları ve psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde faydalıdır. Gözlere canlılık verir ve görme yeteneğini artırır. Unutkan olanlar, dikkat eksikliği olanlar, okuduğunu anlamakta zorlananlar, uykusuzluk ve başı sık sık ağrıyanlar için oldukça faydalıdır.

GETAT Polikliniğimize, MHRS üzerinden randevu oluşturmak suretiyle müracaat edilmektedir.

getat2.png