HASTANEMİZ; bünyesine yeni bir cihaz EEG (ElektroEnsefaloGrafi) kazandırdı.
26 Ocak 2022

HASTANEMİZ; bünyesine yeni bir cihaz EEG (ElektroEnsefaloGrafi) kazandırdı.
Başhekimimiz Op. Dr. Yusuf ALBAYRAK "EEG, beyindeki elektrik aktiviteyi ölçerek beyinle ilgili bir hastalığın olup olmadığını saptamak için çekilir. Beyinle ilgili bir hastalık olduğu zaman beyindeki elektriksel aktivite bozulabilir. Bu hastalıkların teşhisi dışında komadaki hastalarda da kullanılan bir testtir.
EEG beyindeki sinir hücreleri tarafından üretilen elektriksel işlemlerin uyanıklık ve uyku halindeyken kağıt üzerine beyin dalgaları şeklinde aktarılması işlemidir. Epilepsi, sinir hastalıkları, baş ağrılarının sebeplerini araştırma, beyin fonksiyonlarının analiz edilmesi gibi durumlar için EEG gereklidir" dedi.
Cihazımızın kurulumu devam etmekte olup, en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacaktır.