Diyabet Okulumuz Tekrar Hizmete Açılmıştır.

diyabet okulu (4).jpg

Bakanlığımız tarafından yürütülen Türkiye Diyabeti Önleme ve Kontrol Programı kapsamında açılan, Hastanemizde hizmet alan yataklı ve ayaktan tedavi gören hastalarımıza yönelik, Pandemi nedeniyle ara verilen Diyabet Okulu eğitimlerimiz tekrar başlamıştır. (Diyabet (Şeker Hastalığı), tüm vücut organlarında hasara yol açan kan şekeri yüksekliği ile seyreden tedavi edilmeyince yıkıcı etkileri olan bir hastalıktır).
Bu okulla birlikte diyabetli bireylerin interaktif katılımı ve hastalık hakkında bilinçlenmeleri hedeflenmektedir.
Dahiliye uzmanı, diyetisyen ve diyabet eğitim hemşiresi tarafından gerçekleştirilen eğitimlerimizde diyabet nedir, kimler risk gurubuna girer, diyabetli hasta nasıl beslenmeli, nasıl egzersiz yapılmalı, kan şekeri düştüğünde ve yükseldiğinde neler yapılmalı, diyabetli bireylerin günlük hayatta karşılaştığı sorunlar, diyabetin organlar üzerinde yapacağı olumsuz etkiler ve hasarların önlenmesi, evde kan şekeri takibi, diyabetin yan etkileri, diyabetten korunma yolları ve insülin uygulamaları konularında hasta ve yakınlarına bilgiler verilmektedir.
Program sonunda ise hastalara diyabet okulu diploması verilmektedir. Okula müracaatlar ücretsiz olup kayıt için diyabet eğitim polikliniğe başvurmak yeterlidir.
Okulda bugüne kadar 383 kişiye diploma verilmiştir.
Başhekimimiz Op. Dr. Yusuf ALBAYRAK konu ile ilgili, diyabet hastalığının küçümsenmeyecek kadar yaygın olduğunu, bunun da başlıca sebebinin kilo almaya bağlı obezite ve dengesiz beslenme ile sağlıksız yaşam olduğunu belirtti.
ALBAYARAK, diyabet hastalığı konusunda toplumun bilinçli olmasının son derece önemli olduğunu ve diyabet eğitiminin de gerekliliğini dile getirerek, hastanemiz Diyabet Okulu eğitimlerimizin de  her ay düzenli olarak yapılacağını bildirdi.

• diyabet okulu (4).jpg
  • diyabet okulu (3).jpg