Uyku Bozuklukları ve Horlama Poliklinik Hizmetleri

Horlama ve uyku bozukluklarının kesin tanısında altın standart, gece uykusu sırasında yapılan polisomnografidir. Polisomnografi ile uyku sürecince hastanın beyin dalgaları, solunumu, kas ve kalp aktivitesi ve göz hareketleri gibi birçok parametre incelenir ve hastalıkların tanısı konur.

Horlama ve uyku bozukluğu olan hastalar KBB ve NÖROLOJİ polikliniklerimize baş vurmalıdırlar.

Gerekli görülmesi halinde, uyku laboratuarında bir gece yatırılarak tetkikler yapılır. Gece boyunca teknisyenlerin yaptıkları kayıt (Polisomnografi) daha sonra uzman hekimlerce değerlendirilerek tanı konur.

Yapılmış olan muayene ve tetkiklerin sonuçları ile birlikte değerlendirilerek tedavi planlanır. Tedavi genel önlemler, cerrahi, ağız içi aparatlar veya pozitif havayolu basıncı tedavisi şeklinde uygulanır.