1-Nasıl Muayene Olurum

Nasıl muayene olurum?

İNTERNETTEN RANDEVU İŞLEMLERİ ( MHRS ):

a.İnternetten Randevu Alma

Muayene olmak istediğiniz hastanenin web adresine ya da www.mhrs.gov.tr. Adresine giriniz.’’ RANDEVU AL ‘’butonuna tıklayınız.

İlk defa randevu alacaksanız öncelikle “ Yeni Üye “girişini kullanarak ücretsiz olarak kayıt yapmalısınız.

b.Alınan randevuyu iptal etme:

• Ev,iş ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığı’na bağlı “ALO 182” çağrı merkezini arayarak gidemeyeceğiniz randevunuzu iptal edebilirsiniz.
  • ALO 182 numaralı telefonu aradığınızda çağrıyı karşılayan asistana ( canlı operatör)
  • Randevu iptalinde bulunduğunuz kişinin T.C.Kimlik Numarası doğru olarak Asistan verdiğiniz kimli numarası göre vatandaşlık bilgilerini doğrular.
  • İptalini istediğiniz randevunun, tarih ve zamanını asistana iletmeniz durumunda asistan tarafından randevu iptal edilir.
  •  Randevu iptali için, randevu zamanında en az 80 dakika önce iptal araması yapılamalıdır.
  •   DİREKT BAŞVURU İŞLEMLERİ:
    • Hastanelerimizde muayene olmak istediğiniz poliklinik kayıt birimine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.
    • Muayene T.C.Kimlik numaralı kimlik kartınız ile gelmeniz zorunludur.
    • Hastanelerimizde acil vakarla, engellilere, yaşlılara, yedi yaşından küçük çocuklara, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gazilere öncelik tanınmaktadır.
    • Yaşlı engelli hastalarımızın yardım için danışma birimlerine başvurmaları gerekmektedir.
    • Hasta kabul biriminde kayıt yapıldıktan sonra verilen barkotla muayene olacağınız polikliniğe giderek barkodunuz üzerindeki yazılı sıra numarasını beklemelisiniz.
    • Adınız ve sıra numaranız çağrı ekranında yandığında polikliniğe girebilirsiniz.
    • Doğrudan başvurularda muayene bekleme süresi 1 saattir.