3 - 9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası

organ nakli 2023 (1).jpg

3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla hastanemizde Organ Bağışı Tanıtım ve Farkındalık Standı açıldı.
Hastanemizde açmış olduğumuz stantla organ bağışı hakkında genel bilgilendirmelerde bulunarak organ bağışı başvuruları kabul edilip, işlemler yapıldı.
Hastanemiz Eğitim Salonunda ise Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Mustafa KUTBAY ve Uzm. Dr. Seçil ÖZERCAN tarafından gerçekleştirilen sunumda; organ nakli, organ bağışı çeşitleri,  organ bağışının önemi, Türkiye’de organ bağışı, hastanemizde organ nakli, organ bağışını etkileyen faktörler konularında bilgiler verildi.
Organ yetmezliği ya da kaybı nedeni ile yaşamı tehdit altında olan bireylerin hayatlarını kurtarmak, yaşam sürelerini ve kalitesini arttırmanın organ nakli ile mümkün olabildiğini aktaran Dr. ÖZERCAN “Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya ölüden alınan sağlam organın nakledilmesi işlemidir.” sözleriyle organ nakli eğitimini tamamladı.
Başhekimimiz Op. Dr. Yusuf ALBAYRAK standımızı ziyaret ederek, organ bağışı hakkında bilgiler aldı, organ ve doku bağışı haftası farkındalığına destek verip vatandaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.

• organ nakli 2023 (3).jpg
  • organ nakli 2023 (2).jpg