Hastane Afet ve Acil Durum Eğitimi

hap 3.jpg

Dünyada ve ülkemizde bugüne kadar yaşanan afet ve acil durumlardan edinilen tecrübeler, her sektörün kendi alanına dair tehlike ve riskleri belirleyerek, yaşanacak olumsuz durumlara hazırlıklı olmaları gerektiğini göstermektedir.
Hastaneler; afet ve acil durumun boyutu ne olursa olsun, sağlık hizmetini kesintiye uğratmadan sunmaya devam etmek zorundadır. Hasta ve yaralılara en etkin tedavi hizmetinin sunulmasını ve personelin ihtiyaç ve güvenliğini gözetmeyi temel amaç olarak görmektedir. Bu bağlamda, yaşanacak her türlü afet ve acil durumlarda hastanelerin sundukları sağlık hizmetinin sürdürülebilir olması için “Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Hazırlama Kılavuzu” hazırlanmıştır.
Acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek amacıyla, Hastanemiz Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Hazırlama Komisyonu Toplantısı, Hastane yöneticilerimiz ve üyelerin katılımlarıyla gerçekleşmiştir.

• hap 3.jpg
  • hap 2.jpg