Gebe Okulumuz Tüm Hızıyla Hizmet Vermeye Devam Ediyor.

gebe

Gebe Okulu; doğuma ve bebeğe hazırlık eğitimleri ile anne adaylarına gebelik, doğum ve doğum sonrasında neler yapması konusunda bilgilendiren, onların mutlu, huzurlu, sağlıklı ve bilinçli bir şekilde doğum ve loğusalığın nasıl geçirileceğini öğreten bir okuldur.
Yapılan uygulamalarla verilen bilgilerin pekiştirilmesi sağlanmaktadır.
Okulumuzun amacı;
- Doğumla ilgili doğru ve bilinçli kararlar verilmesini sağlamak,
- Sağlıklı, normal doğum yaptırabilmek,
- Doğum sonrası, emzirme ve bebek bakımı konusunda bilgilendirmek,
- Hamilelik, doğum ve doğum sonrası dönemi sağlıklı, güvenli bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmaktır.
Bu amaçla, anne sütünün önemi ve emzirme hakkında farkındalık oluşturmak için hastanemiz Kadın Doğum Hastalıkları Servisi ve polikliniklerinde emzirme ile ilgili broşürler dağıtılarak anne sütünün önemi vurgulanıp, bilimsel ve güncel bilgilendirmeler yapıldı.
Hastanemiz emzirme ve gebe okulu sorumlu hemşireleri tarafından annelere ve anne adaylarına anne sütünün öneminin hem bebek hem de anne için fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan şifa kaynağı olduğu anlatıldı.
Başhekimimiz Op. Dr. Yusuf ALBAYRAK “Anne sütü ile beslenme, çocuğun sağlığı ve gelişimi için temeldir. Anne sütü, annenin bebeğine vereceği en güzel hediyedir. Çocukların, doğumdan itibaren fiziksel, zihinsel ve psikolojik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde sürebilmesi için en temel adım anne sütü ve emzirmedir. Üstelik emzirmek, anne ve çocuk arasındaki güven ve sevgi bağını da kuvvetlendirir. Çocuk sağlığı ile ilgili kuruluşlar, ülkelerin sağlık bakanlıkları, bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmeleri, 6.aydan sonra uygun tamamlayıcı besinler başlanarak emzirmenin en az 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesini önermektedir.  Bundan dolayı toplumda anne sütü ile beslenmenin desteklenmesi, yaygınlaştırılması önemlidir” dedi.

• gebe

16 Ocak 2024